Revalidatie bij kinderen en adolescenten

Of het nu om een acute of chronisch revalidatie gaat, het team van Groepspraktijk OK begeleidt het opgroeiende kind bij zijn bewegen en functioneren in ruimste zin. We stimuleren de motorische ontwikkeling van het kind zodat we zijn of haar motorische vaardigheden terug verbeteren.

De kinesitherapeuten in Groepspraktijk OK maken hiervoor gebruik van verschillende behandelingstechnieken zoals Bobath en PNF (Proprioceptieve Neuromusculaire Fascilitatie). Groepspraktijk OK helpt mee naar het zoeken van geschikte hulpmiddelen, zoals spalken, aangepaste schoeisel en steunzolen, aangepaste zitjes en speelgoed. In onze praktijk en in de thuis- of schoolsituatie helpen de therapeuten van Groepspraktijk OK om met deze hulpmiddelen de functionaliteit en zelfstandigheid van het kind te verhogen.

Groepspraktijk OK heeft bijzondere aandacht bij de revalidatie van kinderen voor hun socio-familiale structuur en stabiliteit. Het team is er zich maar al te goed van bewust dat een revalidatie voor langere tijd dit kan ontwrichten. Daarom kan in Groepspraktijk OK kan revalidatie maximaal op school en/of tijdens de opvang geïntegreerd worden.

 

©2015 groepspraktijk OK | Kazernstraat 32 - 9620 Zottegem | tel. Joris 09 361 22 41