Sportrevalidatie in Groepspraktijk OK

Ook na een blessure kan de sportman in Groepspraktijk OK revalideren om opnieuw te kunnen sporten zoals voorheen. In Groepspraktijk OK kunnen ook topsporters terecht teneinde opnieuw op topsportniveau te presteren de sportrevalidatie.

In Groepspraktijk OK kiest de therapeut in een eerste fase uit verschillende behandelingsmogelijkheden en oefenprogramma's met of zonder gebruik van trainingsapparatuur.

In een volgende fase wordt er sportspecifiek en functioneel getraind met de bedoeling te herstellen tot op het oorspronkelijk sportniveau. Indien nodig is er overleg met de trainer, over een aangepast trainingsschema.

Snel terug fit kan! Huber® en MTT zijn moderne apparaten die zorgen voor een snel herstel. In een laatste fase wordt er sportspecifiek getraind: een voetballer heeft immers een totaal andere belasting dan een een marathonloper of golfer. Zij moeten dus ook anders revalideren en behandeld worden.

Groepspraktijk OK heeft ervaring in het behandelen van zowel topsporters als recreatieve sporters. Uiteindelijk wordt niet alleen aan het herstel gewerkt, maar ook aan preventie van nog meer of recidief van de blessure. Daarom worden aspecten als coördinatie, lenigheid, snelheid, uithoudingsvermogen en kracht in de behandeling betrokken.

Het maken van een behandelingsplan en revalidatieschema in relatie tot uw sportbeoefening is onze bekommernis in Groepspraktijk OK.


Voor wie?

Zowel de recreatieve als de competitieve en topsporter kunnen in Groepspraktijk OK terecht. Een greep uit succesvolle sportrevalidatie in Groepspraktijk OK:

  • Achillespeestendinitis bij balsporters, lopers
  • Lage rugklachten bij wielrenners, golfers, balsporters en lopers
  • Schouderklachten bij zwemmers, volleyballers, golfers en tennissers
  • Elleboogtendinitis bij tennissers en golfers
  • Knieletsels en heupletsels bij voetballers, golfers en tennissers
©2015 groepspraktijk OK | Kazernstraat 32 - 9620 Zottegem | tel. Joris 09 361 22 41